Rulouri exterioare

Rulouri exterioare

Rulourile exterioare sunt produse care protejeaza si inchid spatii de dimensiuni relativ mici prin rularea covorului de lamele in plan vertical (infasurare/desfasurare), in jurul unui ax octogonal din tabla zincata (de 40 sau de 60 mm), centrat fata de caseta. 
Rulourile exterioare sunt produse destinate pentru:
★Protectia impotriva radiatiei solare a spatiilor interioare si realizarea unui ambient placut
★Cresterea gradului de confort termic (cu 2-4 grade) si fonic
★Protectia antiefractie a spatiilor pe care le inchid si le asigura (ferestre, vitrine, holuri, etc.)
★Imbunatatirea designului exterior si interior a constructiilor.
Spre deosebire de produsele de tip constructiv mai vechi (obloane, usi de garaj metalice, etc.), sau a altor categorii de produse similare, moderne, care au aceeasi destinatie, rulourile exterioare Masta Profile Romania prezinta urmatoarele avantaje:
★Reprezinta o solutie moderna pentru constructiile noi si pentru renovarea celor vechi
★Se adapteaza la orice tip de tamplarie – din PVC, aluminiu sau lemn
★Se intretin usor (nu necesita vopsire periodica, ungere periodica a sistemului de actionare)
★Au rezistenta la intemperii (nu putrezesc si nu ruginesc in prezenta umezelii, a variatiilor de temperatura, etc.) comparativ cu produsele din lemn sau din tabla de otel 

Avantajele rulourilor exterioare

★Siguranta in exploatare, functionare facila si silentioasa
★Etansare buna a spatiilor pe care le protejeaza
★Stabilitate dimensionala buna (de exemplu - lemnul se usuca si se deformeaza in timp)
★Posibilitate de automatizare a unora dintre produse
★Design placut
★Diponibilitatea realizarii de catre Masta Profile Romania, la cerere, a unor produse non-standard cum ar fi: mai multe rulouri in aceeasi caseta, rulouri cu extensie, rulouri in aceeasi caseta cu tipuri de actionare diferita (de exemplu: rulouri cu panglica si rulouri cu motor), rulouri fara caseta, etc. 
Din punct de vedere constructiv, rulourile exterioare se impart in rulouri cu caseta aplicata – avand caseta din aluminiu compusa din doua parti – si rulouri cu caseta suprapusa – avand caseta din PVC compusa din patru parti.
Variantele de actionare ale rulourilor exterioare pot fi: manuala (cu panglica, snur, manivela si arc) si automata (cu intrerupator aplicat sau ingropat, cu telecomanda, cu intrerupator cu cheie).
Lamelele rulourilor pot fi realizate din aluminiu, acestea fiind injectate cu spuma poliuretanica si avand dimensiunile de 37mm sau 55mm, sau din PVC, cu dimensiunea de 37mm si cu structura tip fagure in interior. Se recomanda alegerea celor din aluminiu, atat datorita rezistentei in timp, cat si faptului ca pot fi executate in dimensiuni mai mari fata de cele din PVC.
Rulourile pot fi montate odata cu tamplaria (rulouri suprapuse) sau dupa aplicarea tamplariei (rulouri aplicate). Caseta si lamelele pot fi confectionate din aluminiu sau PVC. Culorile disponibile in permanenta pe stoc sunt alb, maro si imitatie de lemn (pentru rulourile din aluminiu). La comanda, se pot realiza rulouri in culorile solicitate de catre client.