Rulou

Usi de garaj rulou

Usile de garaj tip rulou sunt produse care nu ocupa spatiu in interiorul garajului sau pe plafon unde pot exista corpuri de iluminat sau diverse forme de suspendare. Flexibilitatea modelelor permite instalarea acestora fara probleme pe orice tip de cladire.
Usile de garaj tip rulou sunt produse destinate pentru:
  1. Inchiderea si protectia antiefractie a incintelor de dimensiuni mari (garaje, hale industriale, depozite)
  2. Imbunatatirea designului exterior sau interior a constructiei
  3. Protectia impotriva intemperiilor (ploaie, vant, zapada) a spatiilor pe care le inchid.
Principalul avantaj pe care il ofera aceste produse este reprezentat de siguranta mecanismelor de acţionare (sistemul reactionează la contactul cu un obiect sau o persoana, eliminând astfel riscul accidentarii).
De asemenea, alte aspecte importante sunt constituite de gradul sporit de fono-termoizolare, spatiul disponibil după montaj si manevrabilitatea optimizata prin control la distanta.
Usile de garaj tip rulou sunt prevazute cu ghidaje laterale, care se ruleaza într-o caseta de 300 mm ce nu obtureaza plafonul garajului/fabricii/depozitului. Pot fi achizitionate pe bază de comanda, pană la maximum 6000 mm latime. In cazul deteriorarii, lamelele din aluminiu sunt usor de inlocuit.
Din punct de vedere constructiv, usile de garaj se impart in usi de garaj cu caseta din aluminiu – compusa din doua parti – si usi de garaj fara caseta.
Usile de garaj sunt disponibile in toate culorile si sunt motorizate. Acestea pot fi actionate cu telecomanda, intrerupator simplu, intrerupator cu cheie. Toate usile sunt prevazute cu manivela in caz de intrerupere a curentului. De asemenea, o alta varianta de actionare a usilor de garaj tip rulou este actionarea cu arc.
Lamelele usilor de garaj sunt realizate din aluminiu, sunt injectate cu spuma poliuretanica pentru o mai buna izolare, si au dimensiunile de 55mm sau de 77mm.

Sisteme de actionare

  1. A - mecanismul de actionare este amplasat in partea stanga sus - se priveste partea de caseta cu tesitura la 450 ;
  2. A+ - mecanismul de actionare este amplasat in partea stanga, pe latura inclinata la 450 a casetei - se priveste partea casetei din aluminiu cu tesitura la 450
  3. B - mecanismul de actionare este amplasat in partea dreapta sus - se priveste partea casetei din aluminiu cu tesitura la 450
  4. B+ - mecanismul de actionare este amplasat in partea dreapta, pe latura inclinata la 450 a casetei - se priveste partea casetei din aluminiu cu tesitura la 450
  5. C, C+ - mecanismul de actionare este amplasat in partea stanga jos/sus se priveste caseta din aluminiu dinspre partea de 900
  6. D, D+ - mecanismul de actionare este amplasat in partea dreapta jos/sus se priveste caseta din aluminiu dinspre partea de 900

Usi de garaj cu caseta

Usile de garaj cu caseta pot avea o inaltime maxima de 3200 mm, putand fi actionate electric si manual (manivela).
Aceste produse au caseta si lamele din aluminiu, iar culorile standard sunt alb, maron si stejar auriu, la cerere putandu-se asigura orice culoare RAL.
Lamelele pot avea dimensiunile de 77 mm sau de 55 mm.